Атанас Илиев: Можехме и да спечелим, дано да продължаваме така (ВИДЕО)

Селекционерът Ясен Петров смята, че в отбора има израстване

Националният селекционер Ясен Петров даде мнението след равенството 1:1 в контролната среща със Словакия, играна в Австрия.

„Доволен съм от началото и от битката, която дадохме. В първите минути можехме да водим с повече, играхме добре и в края на мача. Срещнахме сериозен противник, който се готви за европейското първенство. Имаше промени в състава, млади играчи имаше на терена. Смятам, че има израстване в нашия отбор“, отбеляза той.

„Направихме доста елементарни грешки, които са плод на младостта. Сега градим отбор. Създадохме обаче доста голови положения, ударихме и греда, доволен съм. Продължаваме да тренираме и чакаме следващия мач. Привърженик съм на това да експериментираме в състава и дано един ден изградим един отбор. Всеки мач излизаме в различен състав, с различна тактическа постройка. Днес решихме да експериментираме, защото това са контролни срещи. Даваме шанс на всеки, търсим игровия си облик. Имам определени изисквания – идва един момент, когато започват грешките, когато дойде умората. Момчетата го знаят това. Във футбола винаги излизат проблеми, винаги ще търсим как да ги разрешаваме“, продължи Ясен.

„За мача с Русия трябва да видим дали нямаме контузени, не знаем какво е състоянието на Иван Турицов. Ще дадем възможност на свежи хора. Дай боже да победим Русия“, каза специалистът.

Авторът на попадението за България срещу Словакия Атанас Илиев смята, че е оправдал доверието на Ясен Петров и се надява да продължи в същия дух.

“Мисля, че се представихме на много добро ниво. Спазихме всички указания на треньора. Можехме и да спечелим, след като пропуснахме доста ситуации в начало на мача. Направихме една грешка, от която ни вкараха гол“, заяви той.

„През втората част отстъпихме инициативата, защото има умора – много момчета сме играли допреди една седмица. Аз давам всичко от себе си и мисля, че оправдах доверието на треньора. Ще се радвам да продължа така”, каза Илиев.

Подобни статии

Top