Атентат в Ню Йорк! Узбек прегази 8 души и рани 11 (СНИМКИ)

Атентат в сърцето на Ню Йорк!

В Манхатън товарен автомобил, се вряза в група велосипедисти, а след това в училищен автобус. След това слязъл от пикапа, въоръжен с пушка за пейнтбол и започнал да стреля по минувачите. Загинали са 8 души, има и 15 ранени. Впоследствие полицаи са простреляли в корема атентатора и са го задържали.

Сред загиналите са петима аржентински туристи, дошли в САЩ, за да отпразнуват 30-годишнината от завършване на университета. Те са били част от десетчленна група, завършила политехническия университет в Росарио преди 30 години. Вчера те взели под наем велосипеди, за да се разходят в южен Манхатън. Около 15 часа следобед, шест от тях са попаднали под колелата на камиона, управляван от узбекистанец, който според американските власти е джихадист. От всички е оживял само един човек, който обаче е в тежко състояние в болницата.

Нападението, станало близо до мемориала на Световния търговски център в Долен Манхатън. По това време в района било пълно с минувачи, много от които вече били в костюми за Хелоуин и се готвели да участват в традиционния парад, който се провежда всяка година в Гринич вилидж, съобщи Франс прес.

При огледа на камиона, намерен изоставен в пешеходната зона, властите открили бележка, оставена от терориста, чието име е Сайфуло Саипов. Тя била написана на арабски език. Според New York Times в нея е написано, че терористът е верен на Ислямска държава.

Според медиите Саипов пристигнал в САЩ през 2010 година и живял в град Тампа, Флорида. По думите на негови познати, Сайфуло бил много дружелюбен и усмихнат младеж.

В нощта на 31 октомври мъжът преминал през 15 квартала в Манхатън зад волана на камиона, врязвайки се в групи велосипедисти и пешеходци.

Източник: life.ru
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top