Атентат в Париж, има загинал и ранени

Терорист нападна с нож минувачи на улицата

Неизвестен мъж нападна с нож минувачи на улица в центъра на Париж. Един от атакуваните пешеходци е загинал, има ранени. Нападателят е убит от полицейски патрул. Нападението се разглежда от властите като терористичен акт, съобщи Дарик.

Инцидентът е станал около 22.30 часа българско време на улица „Монсини“ във Втори район на Париж, недалеч от сградата на операта и престижните квартали около площад „Вандом“.

Въоръженият с нож мъж нападал хора безразборно, нанасяйки удари по минаващите покрай него. Според последни данни той атакувал петима души, от които единият е починал. Четирима души са ранени, като двама са в сериозно състояние. Нападателят е ликвидиран от служители на общинската полиция, които са били наблизо. Извършителят на атаката с нож в Париж е викал „Алах Акбар“ и нападението се разглежда като проява на тероризъм.

Министърът на вътрешните работи Жерар Колон поздрави за бързата реакция и хладнокръвие служителите на реда, които са неутрализирали нападателя.

Колон определи престъплението като „отвратителна атака“, допълва Асошиейтед прес.

За момента не се знае самоличността на нападателя. Новинарската агенция на терористичната групировка „Ислямска държава“ твърди, че групата поема отговорност за нападението. Според прокурора на Париж Франсоа Молен властите са започнали разследване на случая, което ще бъде водено от звеното за антитероризъм по обвинения в убийство и опит за убийство с терористични мотиви.

Нападението става в момент, в който Франция продължава да живее под постоянна терористична заплаха. Последната терористична атака бе от 23 март в Каркасон и Треб в Южна Франция. Със загиналите тогава броят на жертвите на терористични атаки в страната от 2015 г. възлезе на 245 души.

Снимка: АФП

Подобни статии

Top