Атрактивната инсталация “На родените днес” в кв. Капана ще пулсира отново

Обмислят и разширение на нови локации

През изминалата седмица заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев проведоха работна среща с единия от авторите на проекта за надпис  pLOVEdiv, разположен над Античния театър. На нея бяха обсъдени конкретните действия, така че в съвсем кратък срок любимият на пловдивчани и гости на града надпис, да грейне отново в оригиналните си цветове.

Възстановяват любимия на пловдивчани надпис pLOVEdiv над Античния театър

Както съобщиха участниците след финала на срещата, другата им идея е за възстановяване и разширяване на обхвата на атрактивната инсталация “На родените днес” в кв. Капана. Припомняме, че уличното осветление в квартал „Капана“ пулсира всеки път, когато се роди дете в отделенията на болниците УСБАЛАГ “Селена”, УМБАЛ “Св. Георги”, УМБАЛ “Пловдив” и клиника “Торакс“. За целта човек от персонала или таткото на новороденото сигнализират с натискането на специален бутон, че на този свят се е появил нов живот, а и нов гражданин на Пловдив.

По този повод Пламен Панов, Георги Стаменов и Кирил Велчев се срещнаха със Стефан Малиновски и Кузман Драгнев, представители на фирма „Адо България“, реализирала технически проекта. Обсъдени бяха следващите стъпки, така че проектът да обхване по-голяма част с фокус Капана, а при възможност и да разшири обхвата си и с други локации, например – Младежки хълм, Кулата на Сахат тепе, района около Римски стадион или други. Предстои най-напред да се извърши оглед на касетите и контролерите, след анализ на информацията ще бъдат разчертани схемите и ще се набавят необходимите компоненти.

1 2

Подобни статии

Top