Атрактивни химични опити с вода показват пред Общината

Над 300 деца от 14 пловдивски училища ще се включат в традиционния хепънинг, посветен на Световния ден на водата. Празникът ще се проведе от 11 часа на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на община Пловдив.

Той е съвместна инициатива на РИОСВ,  Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“,  „ВиК“ ЕООД и  Община Пловдив.

Участниците в хепънинга, които отглеждат рибки и водни костенурки ще имат възможността да ги представят и разкажат как се грижат за тях.

В празника ще се включат със свои изпълнения балет „Електра“, групата по модерни танци „Ненси Денс“ към СУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ансамбълът по танцово и музикално изкуство към СУ „Любен Каравелов“.

На свой щанд експерти от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда ще демонстрират атрактивни химични опити с вода.

Към инициативата  ще се включи и Института по рибарство и аквакултури, които ще запознават децата с богатството на водните обекти и представители на ДЗДП и Сдружение „Зелени Балкани“.

Тази година инициативите за Световния ден на водата са на тема „Природата за водата“, а името на кампанията – „Отговорът е в природата“.

Идеята е да се акцентира върху опазването на водния ресурс на планетата и начините за възобновяване на баланса във водния цикъл и подобряване човешкото здраве и качество на живот на хората.

Подобни статии

Top