Австралия анулира визата на Джокович и ще го депортира!

Последната надежда на световния №1 да защити титлата си на Australian Open е да спечели ново съдебно дело срещу правителството

Австралия анулира отново визата на световния №1 в тениса Новак Джокович и възнамерява да го депортира.

Сега единствената надежда на сърбина да защитава титлата си от първия турнир за годината от Големия шлем е със съдебно производство.

Министърът на имиграцията Алекс Хоук обяви решението си днес, малко преди 18:00 часа местно време.

„Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133С(3) от Закона за миграцията да анулирам визата притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и добрия ред, въз основа на това, че е в обществения интерес“, написа Хоук в писменото си изявление.

„При зимането на това решение внимателно обмислих информацията, предоставена ми от Министерството на вътрешните работи, австралийските гранични сили и г-н Джокович“, се казва още в информацията.

Правителството на Австралия е твърдо ангажирано със защитата на границите, особено във връзка с пандемията от COVID-19.

Юридическият екип на Новак Джокович веднага ще оспори решението на министъра на миграцията Алекс Хоук в съда, съобщава „Sydney Morning Herald“.

Адвокатите на Джокович смятат, че изслушването може да бъде ускорено.

Ако делото влезе в съда, правният екип на 20-кратния носител на трофеи от Големия шлем се надява, че въпросът може да бъде изслушан в съда през уикенда и финализиран до неделя, което ще позволи на сърбина да играе на Australian Open още в началото на следващата седмица, ако победи правителството за втори път.

Възможно е Новак Джокович да не може да се върне в Австралия в продължение на три години след решението на министъра на миграцията Алекс Хоук.

Въпреки това, австралийското правителство може да използва своята преценка, за да не прилага тази забрана спрямо тенис звездата.

Подобни статии

Top