Австрийският културен павилион се завръща на ул. „Отец Паисий“

Предварително откриване на сезон 2020 е днес

FLUCA  – Австрийски културен павилион се завръща на пловдивската улица „Отец Паисий“ 38. Куратор на програмата на павилиона за тази година е галерия Sariev. Предварително откриване на сезон 2020 е днес от 14,00 часа, на което своя специален визуален проект ще представят пловдивските артисти – Мартина Вачева, Мич Брезунек и Вълко Чобанов.

На 29 юни ще бъде официалното откриване с изложбата на австрийския автор Флориан Ланг с темата за утопичната ваканция. Тя остава до 31 юли в работното време на Fluca – всеки ден от вторник до събота от 16,00 до 20,00 часа.

През август сцената на Fluca ще представи Татяна Данеберг в сътрудничество с галерия LambdaLambdaLambda, Прищина. Изложбата на младата австрийска авторка ще подкани публиката не само да наблюдава, но и активно да участва, повдигайки завесата между нашия въображаем свят и заобикалящата ни реалност.

Програмата ще през септември и октомври ще завърши с голяма изложба на млади автори от Пловдив и България, която ще заеме пространството на Fluca, но ще се разгърне и в други градски пространства

Fluca – Австрийски културен павилион е иновативен и дългосрочен проект в областта на съвременното изкуство – иницииран от Фондация Отворени изкуства и Австрийско посолство, София, и подкрепен от  Федералното канцлерство на Република Австрия. През 2020 е част от културния календар на Община Пловдив.

Подобни статии

Top