Автобус се обърна край Своге, има поне 15 жертви (СНИМКИ И ВИДЕО)

Най-малко 27 са ранени, след като автобусът излязъл от мокрия път, помел 4 автомобила и се преобърнал в дерето

Адска катастрофа се случи в Искърското дефиле. Потвърдена е смъртта на 15 души. Ранените са най-малко 27. Сред тях има хора с изключително тежки наранявания, съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред Нова телевизия.

Малко след 17:00 часа в близост до Своге автобус с пътници е излязъл от пътя, помел четири автомобила и се преобърнал на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града.

Ясно е също, че автобусът на фирма „Мобилус-5“ е бил обхванат от пламъци.

В „Пирогов“ в тежко състояние са откарани две жени – на 43 и на 73 години. В спешния институт пристигна и здравният министър Кирил Ананиев. Той съобщи, че към „Пирогов“ сса потеглили линейки с общо 8 ранени. Двама от тях са починали в колите на Спешна помощ. Четирима от шестимата приети в болницата са в критично състояние.

В столичната болница „Света Анна“ е настанена 52-годишна жена в тежко състояние. В УМБАЛ „Царица Йоанна“ е приет един пострадал, без опасност за живота, а във ВМА са транспортирани двама души.

Веднага след подаването на сигнала за катастрофата, на мястото са пристигнали около 15 екипа на Спешна помощ от София, 3 – от Враца и още 3 – от Монтана.

Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола”. По непотвърдена информация на кмета на Божурище Георги Димов повечето пътници са жители на общината.

Премиерът Бойко Борисов обяви 27 август за ден на траур в памет на жертвите от адската катастрофа.

Районът на инцидента е отцепен. Обходният маршрут в посока София е Своге – Искрец – Бучин проход, а в посока Своге – път II-18 Околовръстен път – Костинброд – Бучин проход.

Архимандрит Антим Дулев, игумен на Осеновлашкия манастир, през сълзи сподели, че хората от автобуса само час и половина преди катастрофата са били негови гости в манастира.

Снимки: pik.bg

Подобни статии

Top