Автобусният шофьор, блъснал възрастната жена в Кючука, минал на червено - DC news

Автобусният шофьор, блъснал възрастната жена в Кючука, минал на червено

Задържаха водача за 72 часа, искат от съда да го остави в ареста за постоянно

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа шофьора на автобус от градския транспорт, блъснал на пешеходна пътека 72-годишна жена в кв. „Кючук Париж“, съобщиха от прокуратурата.

56-годишният мъж е обвинен в това, че на 15.02.2022 г. в гр. Пловдив, около 13,20 часа, на кръстовището на бул. „Никола Вапцаров“ и ул. „Македония“, на пешеходна пътека блъснал 72-годишна жена, с което й причинил средна телесна повреда.

Критично е състоянието на блъсната вчера 72-годишна жена в Кючука

Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 г., както и отнемане на свидетелството на шофьора за управление на моторно превозно средство.

По делото е установено, че шофьорът е управлявал автобус от градския транспорт, като не е спрял на червен светофар и е блъснал пресичащата на пешеходна пътека 72-годишна жена. Тя е била откарана в болницата за лечение в тежко състояние, с опасност за живота. Вследствие на оказаната незабавна медицинска помощ към настоящия момент състоянието на пострадалата е стабилизирано. Тестът с техническо средство за алкохол и наркотици на шофьора е отрицателен.

Автобус блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Кючука (СНИМКА)

Автобусният шофьор с инициали К.В. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 18 февруари 2022 г. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават. Назначена са съдебномедицинска и автотехническа експертизи, приобщени са записи от видеокамери и др.

Снимка: Фейсбук/I see you KAT Пловдив/Костадин Х. Цанков

Подобни статии

Top