Автоджамбази, крали катализатори от коли в "Тракия", зад решетките - DC news

Автоджамбази, крали катализатори от коли в „Тракия“, зад решетките

Крадците задигнали катализаторите от две коли „Фолксваген Поло“

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинения на двама автоджамбази за кражба на катализатори от автомобили, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Срещу двамата е образувано бързо производство.

22-годишния Л.П. и 21-годишния С. Й. са обвинени в това, че на 1 срещу 2 ноември, в условията на продължавано престъпление, чрез използване на технически средства и след предварително уговаряне, са задигнали два катализатора от леки автомобили с марка „Фолксваген Поло“. Единият от двамата крадци извършва втора кражба, уточняват от прокуратурата.

Оттам са установили, че в нощта на неделя срещу понеделник, двамата демонтирали чрез срязване два катализатора от двете леки коли, паркирани пред жилищни блокове в жилищен район „Тракия“. След това крадците прибрали катализаторите в колата си и тръгнали да се прибират. Те възнамерявали да ги продадат.

Двамата били спрени от полицейски автопатрул на Пето РУ, като полицаите открили крадените катализатори. Крадците са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Снимка: YouTube

Подобни статии

Top