Автокрадецът, който задигна такси от София и отпраши за Велинград, остава в ареста

Рецидивистът предложил на полицаите, които го хванали, 5 000 лв. подкуп

Автокрадецът от Сливница, който задигна софийско такси и отпраши за Велинград на 9 януари, остава отново в ареста. Това реши днес Пловдивският апелативен съд, който потвърди определението на Пазарджишките окръжни магистрати, оставили зад решетките извършителя на тежката кражба.

Преди седмица 28-годишният Н.П. от Сливница обжалвал мярката си за неотклонение в Пазарджик и поискал да излезе на свобода. Според обвинението срещу него, на 9.01.2020 г. мъжът наел такси от столицата и настоял шофьорът да го закара до Велинград. Преди началото на курса таксиметровият водач слязъл на бензиностанция да зареди с гориво. Извършителят издебнал отсъствието му от автомобила и се метнал зад волана на „Фолксваген“-а.

Арестуваха автокрадец от Сливница, задигнал такси от София и потеглил към Велинград

След получаване на сигнала за случилото се незабавно били вдигнати екипите обслужващи автомагистрала „Тракия“ и автопатрули от полицейските управления в Септември и Велинград. В резултат на предприетите действия криминалисти от полицейското управление в Септември успели да засекат таксито в дефилето между Варвара и Велинград. Полицаите установили  противозаконното отнемане на автомобила, както и факта, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол. По време на проверката той няколко пъти  предложил на органите на полицията сумата от 5 000 лева, за да не бъде задържан.

Апелативният съд прецени, че Пазарджишкия окръжен съд правилно е приел, че е налице обосновано подозрение обвиняемия да е съпричастен  към извършване и на трите престъпления, в които е обвинен. От събраните данни по делото съдът приема, че за Н. П. няма опасност от укриване, но е налице реална опасност той да извърши друго престъпление. Макар че обвиняемият не е осъждан, същият за един много кратък период от време е извършил множество престъпления, което повишава обществената опасност на дееца.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Апелативен съд – Пловдив разгледа делото посредством провеждане на видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста в Пазарджик, а съдебният състав, прокурорът и адвокатите му бяха в залата в Пловдив.

Подобни статии

Top