Автомобил горя в Асеновград, огнеборци гасиха къща в Стамболийски

Пожарникари от Раковски изгасиха пожар в пчелин

Автомобил пламна на централна улица в Асеновград, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Най-вероятната причина за пожара е техническа неизправност, уточняват от пожарната. Колата се е движела по бул. „Цар Иван Асен“ в Асеновград. Огнеборците от града бързо са реагирали и са загасили огъня.

Екип на пожарната служба в Стамболийски е гасил пожар в къща. Сигналът за горящия имот в село Куртово Конаре е получен малко преди полунощ. Щетите са предимно  материални.

Пожарникари от Раковски пък гасиха пламнали пчелни кошери във вилната зона на пловдивското село Борец. Малко преди 21.00 ч. снощи е получен сигнал в Оперативния център на пловдивската пожарна за пожара, обхванал пчелина. Огънят е тръгнал от запалени треви, уточняват оттам.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив, са регистрирани 43 произшествия, като в 5 от случаите огнената стихия е причинила материални щети. Най-често пожарните автомобили са излизали при сигнали за горящи треви и храсти.

Огън, тръгнал от стърнище е засегнал слънчогледов масив край Ново село. В гасенето са се включили два пожарни автомобила от участъка в Стамболийски. Въпреки бързата намеса на огнеборците стихията е успяла да изпепели близо 10 декара насаждения.

РД ПБЗН Пловдив призовава: „Не бъдете небрежни при боравенето с огън на открито. Напомняме ви, че запалванията в близост до сухи треви, горски и житни масиви или вътре в тях е строго забранено! При най-малкото съмнение за възникнал инцидент първо сигнализирайте на тел. 112. Опитайте се да ограничите разрастването на пожара само, ако това не застрашава вашия живот!“

Подобни статии

Top