Авторът на „Любовта на разведената жена“ идва в Асеновград

Среща-разговор с психолога и писател Събка Дякова-Чехович ще се състои тази вечер в Асеновград. Събитието е насрочено за 17:30 часа, а домакин е Градската библиотека „Паисий Хилендарски”.

Пред асеновградчани авторката на книгите „Фитнес за женската душа” и „Любовта на разведената жена” ще разкаже какво е провокирало  желанието й да напише книгите си, както и посланията, които отправят разказите й към читателите.

„Четенето на книга, в която откриваме своите въпроси и спасителното разбиране на себе си, което винаги търсим, е много мощна психотерапия. Към това се стремя – всяка от историите, които пиша, да е като огледало през което по различен начин да видим себе си, за да намерим вярната посока, своята посока”, казва психологът и писател Събка Дякова –Чехович.

„И психотерапията, и четенето на книга са процеси на търсене – на промяна, на отговори и истини за живота, търсене на нашето Истинско, Свободно Аз. Дори и когато четем книга просто ей така – полегнали на плажа, да минава времето – то никога не е просто ей така, винаги е част от нашето търсене и изразяване на себе си. Всичко, всеки един момент от живота ни е част от нашата промяна, която понякога ни връхлита внезапно или завладява неусетно, която съзнателно търсим, нетърпеливо очакваме или сляпо отричаме. Защото промяната е законът на живота: Panta  Rhei- всичко тече, всичко се променя.”

„Фитнес за женската душа” излиза през 2012 година. Още същата година книгата се преиздава и вече има трети тираж. Миналата година  на пазара излезе и втората книга на авторката-„Любовта на разведената жена”.

 

Подобни статии

Top