Аян Садъков ще помага на Локо от небесата!

Точно на днешния финал за Купата се навършват 3 години, откакто легендата премина в небесния отбор на титаните

„Преди 3 години на този ден в небесния отбор на титаните премина един от най-великите пловдивски футболисти за всички времена. Аян Садъков си отиде без време, а можеше да даде още много на любимия си Локомотив, на футбола ни и най-вече на прекрасното си семейство. Той ни напусна на 1 юли и ни накара да се замислим как не ценим достатъчно богоизбраните, докато са на този свят. И скърбим за тях, единствено когато си отидат от нас“.

Това написа днес Ерол Садъков – синът на легендата на Локо и на българския футбол.

„Със сигурност днес бате Айко щеше да бъде в ложата на Националния стадион Васил Левски и да стиска палци за наследниците си. Да си спомни за славните мачове на тази арена. На нея той накара да му се поклонят колоси като Мишел Платини, Енцо Шифо, Драган Стойкович и много други. 70 хиляди са скандирали името му на мачове на държавния ни тим, независимо, че не беше от Левски и ЦСКА, а от Локомотив (Пловдив). Локомотив, който той безумно обичаше и остана в сърцето му завинаги. Както и той остава в черно-белите сърца завинаги.

Рекордьорът по мачове с всички национални гарнитури не живя дълго. Аян обаче остави неизличими спомени у любителите на футбола и приятелите си със своя уникален талант, с мъжеството и всеотдайността си.И най-вече с това, че и на върха на своята слава остана земен и човечен.

На пръсти се броят футболистите, с които божествения Диего Армандо Марадона е пожелал да смени фланелката си. И емблематичният за Локомотив и футбола ни №8 се пази у гениалният №10. Дори само този факт говори за величието на човекът, който винаги ще живее в сърцата на феновете.

Да се поклоним пред паметта на големия Аян Садъков и да помълчим!

И да се помолим Бог да прати сред нас скоро друг такъв като него“.

 

Подобни статии

Top