Азрудин Валентич "крои шапка" на Стефан Стоянов - DC news

Азрудин Валентич „крои шапка“ на Стефан Стоянов

Помощник-треньорът на Фремад Амагер Артур Ованесян е гласен за наставник на дублиращия тим на Ботев

В Ботев (Пловдив) сериозно обмислят треньорска рокада в дубъла на клуба, съобщава sportal.bg. След поражението от Спортист (Своге) с 0:1 наставникът на първия тим Азрудин Валентич и собственикът Антон Зингаревич са провели разговор помежду си относно евентуална смяна на Стефан Стоянов като старши треньор на втория тим.

Босненският специалист се е оплаквал на няколко пъти през последните месеци, че българските му колеги не се държат професионално и по нужните европейски стандарти.

В момента дубълът на Ботев се намира в средата на таблицата. Отборът заема 11-о място от 20 тима и има актив от 14 точки.

В клуба дори имат готов вариант за заместник на Стоянов. Става дума за Артур Ованесян, чийто опит е два месеца като помощник-треньор във Фремад Амагер. Арменецът ще бъде човекът, на когото ще бъде възложена задачата да развива талантите на Ботев и тези, които идват от чужбина.

Ованесян е близък човек на Тимур Дагуев, помощник-треньор на Валентич в Ботев, а преди това е работил и в администрацията на Виста, аматьорски руски клуб от четвърта дивизия, използван като мост за довеждането на талантливи нигерийски футболисти в Европа.

Подобни статии

Top