Азрудин Валентич се запозна с футболистите на Ботев - DC news

Азрудин Валентич се запозна с футболистите на Ботев

Новият наставник пристигна с помощника си Кристиян Тиритиело и трима футболисти, бившият представител на испанската Ла Лига в Русия и Източна Европа Даниел Сереидо е новият изпълнителен директор

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич се запозна с футболистите. Босненецът с шведски паспорт изгледа заниманието на „канарчетата“ преди обед в компанията на досегашния специалист Стефан Стоянов, съобщи dsport. Двамата разговаряха надълго и нашироко, докато кондиционният треньор Тодор Георгиев и треньорът на вратарите Мишо Ролев водиха тренировката.

Късно снощи Валентич,  негов помощник и трима играчи от вторидивизионния датски Фремад Амагер са били взети от летището в София. Босненецът е дремнал няколко часа на базата в Коматево преди да изгледа тренировката.

Кристиян Тиритиело е бил треньор на вратарите заедно с Валентич във Фремад Амагер до лятото на 2020 година. В последните шест месеца той е работил като анализатор в клуба. Преди това е бил и треньор на вратарите в Бромапойкарна.

Бившият представител на Ла Лига в Русия и Източна Европа Даниел Сереидо е новият изпълнителен директор на Ботев (Пловдив).

Сереидо има много богата визитка като представител на Ла Лига в Русия и Украйна.

Той има много контакти с руски и украински клубове, като често е гостувал на срещи организирани от Шахтьор (Донецк).

Сереидо ще бъде новата силна фигура в управлението на клуба.

Испанецът се очаква да бъде много активен в трансферната политика на Ботев (Пловдив).

Новият спортно-технически екип ще бъде представен официално на пресконференция в петък от 14:00 часа.

Ето и кои са тримата нови футболисти:

Марио Младеновски – македонски централен защитник, висок 191 см., на 20 години. Юноша на Металург, играл е за Вардар (Скопие) и Фремад Амагер. Има един мач за националния отбор на Северна Македония.

Кевин Янсон – роден е в Германия, но по народност е швед, защитник, на 20 години, висок 190 см. Играл е Хелзингборг, Мялби и Фремад Амагер. За последния сезон има 13 мача и 1 гол.

Раде Рабей – алжирец, роден във Франция, с френски паспорт. На 26 години, атакуващ халф и също идва от Фремад Амагер, където за последния сезон има 11 мача, 1 гол и 1 асистенция.

Източници: dsoprt.bg, plovdivnews.bg

Подобни статии

Top