Азрудин Валентич: Всеки играч и треньор трябва да даде всичко за клуба (ВИДЕО)

Зенит е голям отбор, но не трябва да играем с прекалено голям респект

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде обширно интервю пред Botev Media. От лагера в Дубай наставникът на „канарчетата“ отговори на множество въпроси, които вълнуват „жълто-черната“ общественост.

 – Какво е мнението Ви за лагера до момента?

На всеки лагер си мисля, че най-важното за нас е да тренираме без някоя сериозна контузия. И към момента, три дни преди края, сме в добра кондиция. Тонев не тренира с останалите, но проблемът не е голям и ще се завърне до няколко дни. Дойдохме тук заради съоръженията, хубавото време, а това е най-важното. Изказвам големи благодарности на клуба, че ни даде такива възможности.

Отношението към тренировките е перфектно. Има голямо надграждане при Тошко и Маркиньос. Начинът, по който работят, е това, от което имаме нужда. Голямо надграждане има и при Работов, а също така при Чернев и другите млади играчи. Започнахме един процес с Тонев преди три месеца и показателно за това са страхотните му първи 45 минути срещу Легия.

Нашата работа е да продължим да го изграждаме, за да постигне физическия си потенциал. Ако Тошко и Маркиньос продължат по същия начин ще имаме трима много по-добри играчи през втората половина на сезона.

 – Легия – добро първо полувреме, много пропуски и загуба. Коментарът Ви за мача?

-Знаехме, че Легия е добър отбор въпреки лошия сезон, който имат. Най-големият отбор в Полша. Това беше първи мач за нас. Щастлив съм от физическия аспект, както и от тактическия аспект. Играчите все повече разбират нашата концепция. Работим вече 12 месеца и те знаят как искаме да играят в атака и защита. Всичко това е страхотно. Тялото и краката са тежки, но ние създаваме положения с нашия стил. Бързо темпо и къси комбинации.

Не за първи път пропускаме тези положения, но работим по това. Имаме голям напредък в това колко гола вкарва Маркиньос на тренировка, колко вкарва Тошко Неделеве, Току, Реда…Това е важно за нас.

 – Мохамед Брахими – какво е първото Ви впечатление за футболиста и какво очаквате от него?

– Всеки играч идва след наш анализ. Искаме оптимален профил на позициите. Когато започнахме да проучваме, Брахими видяхме физически потенциал, сила, дрибъл. В дрибъла е един от най-добрите в лигата. Това, което не знаехме, но е перфектно за нас е неговото отношение и това как той работи в защита. Това е невероятно за нас. Един играч, който е в атакуващата линия и който има отношение да тича 80 метра назад, за да помогне на защитника. Подготовката му е страхотна и играчите го харесват.

Много хора идват и ми казват „Еха, какъв играч взехме“. Но той не работи само сега така, а през цялата си кариера. Помагайки на нас и ние ще помогнем на него да усъвършенства някои футболни аспекти. Но той е перфектният профил на футболист на тази позиция.

 – В състава има много млади футболисти. Как се представят до момента и имат ли нужния потенциал да бъдат част от мъжкия отбор?

– Ние сме най-младият отбор сред първите 4. Много по-млади от Лудогорец, ЦСКА и Черно море. Мисля, че сме трети изобщо в лигата. Имаме много млади играчи. Както казах по-рано, очаквам повече инициативност от Чернев. Един играч, който играе за U21 на България, и има огромен потенциал. Не трябва да си мисли, че е по-лош играч от Виктор, Самуел или Кевин. Работов работи перфектно, но понякога си мисля, че се задоволява с по-малкото. Не виждам неговото отношение. Това е голямото предизвикателство за него, за да играе в титулярния състав. Той има много качества. Вече говорихме за Тонев, също млад играч. Всеки знае, че имам особени чувства към него. Виждам, че много обича клуба, но също така искам да го науча да бъде не толкова фен, колкото професионален играч. Той дава всичко за този клуб. Промени начина си на живот и затова имаше такъв прогрес.

Вижте цялото интервю със субтитри на български език:

В събота очаквайте втората част от интервюто с Азрудин Валентич.

Подобни статии

Top