Азрудин Валентич за пловдивското дерби и насладата от него (ВИДЕО)

Наставникът на Ботев иска футболистите му да пренесат енергията от трибуните на терена

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде интервю пред Botev Media преди дербито с Локомотив (Пловдив).

 – Ботев изигра добър мач срещу Арда, последван от слаб мач срещу Берое. На какво отдавате тази разлика в представянето?

Първите два мача от полусезона бяха гостувания. Винаги се играе трудно в такива мачове.

В мача с Арда имахме два периода, един през първото и един през вотрото полувреме, когато играхме много добре, както искаме, както тренираме и какъвто е нашия стил. И когато отбелязахме два гола, но също така в нашия анализ дадохме 200% шанс на Арда.

Не е лесно в началото на сезона. Не е лесно на тежък терен. Но съм щастлив, че за втори път печелим навън и взимаме 3 точки.

Мачът срещу Берое – когато дойдохме на стадиона и видях хубавия терен си казах: „Най- накрая ще можем да играем както искаме“.

И когато видях колко наши фенове са дошли, исках просто да стоя и да се наслаждавам. И изиграхме ужасен мач. Какви са причините? Когато анализирахме открихме три възможни причини.

Първата – мачът беше с много ранен начален час. Не беше като официален мач. Футболистите стават в 9, закусват, имаме среща и отиват на стадиона. Такъв мач не е добре, не е добре и за Берое. Беше мач с равностойна игра и без много шансове.

И втората причина е необичайно топлото за сезона време. Телата ни не са подготвени за такова време. И третата причина е, че футболистите може би са мислили за следващия мач- срещу Локо. И сме говорили за това, че когато имаме мач- мислим само за него.

Щастлив съм, че взехме точка. 4 точки от първите два мача не е зле.

Да, можехме да играем по- добре и трябва да играем по- добре.

 – Какво е първото Ви впечатление от последните две нови попълнения – Саид Хамулич и Джак Лейн?

Взехме двама млади офанзивни играчи с различни качества и различен стил на игра. Саид е от холанската школа, типична девятка. Има усет за гол и може да отбележи от всякаква позиция. Както с крак, така и с глава, мощен нападател е. Джак Лане е екстремно бърз със завършващ удар с едно докосване. Направиха няколко тренировки с нас и на последната показаха индивидуални качества.

 – Какви са очакванията Ви за дербито с Локомотив?

Дербито е дерби. Вече имам опит с един мач срещу Локо преди няколко месеца. Същото е и с повечето от играчите. Това е мач с много емоции, който може да се повлияе от една грешка. Мач, който всеки очаква с нетърпение, но не е лесно, защото играчите от двата отбора знаят колко е важен за феновете. Това, което искам е играчите да се наслаждават. Да пренесат енергията от трибуните на терена. Този мач винаги е 50 на 50 независимо кой къде е в класирането. Една грешка може да го реши.

Просто искам моя отбор да се наслждава и да играе както тренира. Нашият стил е да се играе преса на дълги интервани, но дори когато попаднем в дълбока защита, трябва да се поддържа агресивност. В този случай агресият чрез грешките им, а не чрез много свободни удари. Локо е добър отбор в много аспекти, има добри нападатели. Има уинг бек, който може да прави много добри подавания.

Ния подготвяме нашите играчи физически да играят агресивна защита и високоинтензивна игра.

Нашият шанс е да играем така срещу Локо, защото при бавна игра те имат повече шансове. Това е от нашия анализ. Но никога не се знае. Аз очаквам агресивна игра без глупости и картони. Трябва да знаят, че сме тук, за да представим клуба си и феновете.

Познавам дербитата, играл съм много такива в моя град. Най- хубавото е когато видиш феновете в началото на мача. Това е най- доброто чувство, когато играеш дерби. Когато аз играех просто си мислех за феновете. И исках да направя тях щастливи, а клуба и семейството си- горди.

– Ботев получи страхотна подкрепа от феновете срещу Арда и Берое. Какво бихте им казали преди мача с Локомотив?

Вече повече година гледам и слушам истории за нашите фенове. И когато ги видях на мача с Арда и особено с Берое, съм толкова горд. Много съм горд и мечтата ми е да продължим да бъдем едно цяло.

Подобни статии

Top