Бабаит преби посетител на басейн

Районна прокуратура-Пловдив  го изправя на съд

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда спрямо 32-годишен мъж с инициали С.Т. за това, че в съучастие с ощет рима е  пребил посетител на басейн под тепетата. Бабаитът е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане и оток по главата и шията, както и охлузване по рамото, довели до причиняване на болка на пострадалия.

Инцидентът станал на 17 май 2018 г. Тогава пострадалият бил със свой познат на басейн край Пловдив. Към 13,30 часа той останал сам и започнал да преглежда мобилния си телефон. В това време към него се приближил обвиняемият,  придружен от трима души, самоличността на които не е установена. С.Т.  се насочил към пострадалия  и започнал да му го удря по главата и да крещи: „Къде са другите?“. В същото време един от придружаващите го мъже също го ударил, а другите двама гледали отстрани случващото се. През цялото време пострадалият се опитвал да се предпази от ударите и викал към обвиняемия, че е станала грешка и той не е този, когото търсят.

В това време мъж, който работел като спасител на басейна, се приближил и попитал какво се случва, но бил предупреден да не се намесва, за да не пострада. След това обвиняемият и придружаващите го три лица се оттеглили в посоката, от която били дошли.

Действията на С.Т. били видени от свидетели, които останали силно възмутени и подали сигнал в полицията. По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила описаните по-горе травматични увреждания.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top