Бабата-убиец от Труд остава в ареста

Скандалът между нея и съпруга й бил заради връзка ключове

Оставиха в ареста 67-годишната Веска Хаджиева, която уби в началото на седмицата съпруга си – 73-годишният Костадин Хаджиев, реши Пловдивският окръжен съд.

Убийство потресе Труд! Баба уби мъжа си

Според съда има достатъчно доказателства, които сочат, че тя е извършила убийството. Освен това според съда има опасност тя да се укрие и да извърши друго престъпление, като се вземе предвид това, че се е опитала да замете следите си.

Адвокатът на пенсионираната счетоводителка Петър Карачанов настоя за по-лека мярка за неотклонение. Той се позова на възрастта и здравословното състояние на Хаджиева. Според юриста тя имала три операции на стомаха и хранопровода.

Възрастната жена също поиска по-лека мярка.

Днес в съда се разбра, че скандалът между двамата съпрузи се е разразил заради връзка ключове. Костадин, който бил в банята, ударил жена си. Тя пък се ядосала много и го удушила. След това отишла на работа.

Тялото му било открито от негов приятел, който го търсел по телефона, но не го намерил.

Ето я бабата, убила мъжа си в Труд (СНИМКИ)

Определението на окръжния съд не е окончателно. То може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в тридневен срок. Ако това стане, апелативните магистрати ще гледат делото за мярката следващия четвъртък от 10.00 ч.

Подобни статии

Top