Бабата-убийца от Труд плаче в съда, съдят я по общия ред

Веска Хаджиева се признава за виновна, но последните изменения в НПК провалиха възможността за съкратен процес

Жената, убила мъжа си в пловдивското село Труд в началото на тази година застана днес на подсъдимата скамейка в Пловдивския окръжен съд. 68-годишната Веска Хаджиева е обвинена в това, че на 13 януари, тази година, е убила 73-годишния си съпруг Костадин Хаджиев.

Бабата, удушила с голи ръце мъжа си в Труд заради връзка ключове, отива на съд

В съдебната зала Веска влезе със сълзи на очи и продължи да плаче през цялото време, докато траеше разпоредителното заседание. Възрастната жена и адвокатът й – Орлин Търновалийски поискаха съкратен съдебен процес с признаване на фактите и обстоятелствата. Съдебният състав обаче отхвърли искането поради влезлите в сила само преди четири дни законови промени в Наказателно-процесуалния кодекс, според които при умишлено убийство съкратеното съдебно следствие отпада. Така делото ще се гледа по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица.

Адвокат Търновалийски поиска и промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Хаджиева, като настоя тя да бъде пусната под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние, но съдът не уважи искането му.

Бабата-убиец от Труд остава в ареста

Припомняме, че убийството станало след  скандал заради връзка с ключове. Веска и Костадин били с влошени отношения от много години. Те живеели в една и съща къща в село Труд, но на различни етажи и с отделни домакинства.

1 2

Подобни статии

Top