Бабини рецепти срещу грип и настинка от целия свят

В мразовитите месеци настинката и грипът

безспорно са най-неприятния неканен гост във всяко семейство. Отвсякъде ни облъчват с различни реклами на лекарства, но масово хората първо се спират на „бабините“ съвети за превенция и лечение на простудни заболявания.

Различните култури по света се борят с най-разнообразни методи със запушения нос и болките в гърлото. Ето как:

Пилешки бульон

В целия свят се приготвя пилешка супа още при първите признаци на настинка, но само в Израел богатият пилешки бульон получава почетната титла „еврейски пеницилин“.

Чеснов чай

Чесновия чай се препоръчва от испанските баби. В добавка към него вървят мед и лимон. Комбинацията работи безупречно, съветват местните. Освен това има и друг положителен ефект – помага в битката срещу килограмите, пише dariknews.bg

Алкохолни чорапи

Във Финландия са убедени, че алкохолът помага за лечение на простудни заболявания. Прилага се както за „вътрешно“ подгряване, така и за разтривки и компреси. Емблематичен метод за лечение за алкохолните чорапи.

Рецептата е проста – потопете чорапите си във водка и ги обуйте за през нощта. На сутринта ще се събудите бодри и по-здрави, съветват местните.

Китайската билкова медицина се гордее с вековни традиции, а ефедрата е най-старото лекарствено растение. В същото време е забранено в много страни по света заради рисковете, които крие предозирането. В Китай обаче такава отвара се препоръчва срещу настинки и главоболие.

Маслото от дървото Копай в Перу от дълго време е използвано в най-различни форми от аборигените. Помага при респираторни заболявания, най-често се прилага в инхалациите и разтривките. Копайският балсам е смес от няколко масла.

Традиционните за Япония мариновани сливи „Умебоши“ се препоръчват от местните баби в студеното време. За да са говори за консумация, те трябва да се накиснат за известно време в зелен чай. Имат много благоприятно въздействие срещу болките в гърлото, а и срещу махмурлук.

Подобни статии

Top