„Баделема 2“ в Асеновград се превръща в квартал на почетните граждани

12 улици в един от най-новите квартали на Асеновград- „Баделема 2“ ще бъдат именувани.

Решението беше взето днес на редовното заседание на местния парламент в града. Имената на улиците са предложени от специално назначена комисия, включваща представители на администрацията и общински съветници.

Пътните артерии  се кръщават на бележити асеновградчани, избрани за почетни граждани през годините. Част от тях ще носят имената на големия художник Коста Форев, автора на над 50 монументални паметника в града -Петко Москов, асеновградския живописец, илюстратор и сценограф проф. Иван Кирков, голямата актриса на малките роли Надя Тодорова. 

„Именуването ще улесни административното обслужване на населението и ще предотврати пречки от административен характер“, обясни кметът на града д-р Емил Караиванов. Кварталът започна да се обособява още преди десетилетие, но в последните няколко години се разрасна значително.  „Затова  гражданите имат нужда от постоянен адрес, който да бъде вписан в  документа им за самоличност.“

300 хиляди лева ще бъдат вложени в изграждане на част от инфраструктурата в квартала през тази година.

Вече е започнал ВиК инженеринг за три от улиците – „Матей Преображенски“,  „Младежка“ и най-новата именувана улица – „д-р Александър Александров“. Съгласувателните процедури трябва да приключат до началото на активния строителен сезон. След като бъдат положени водопровод и канализация ще се извърши и цялостно асфалтиране на обектите.

 

Подобни статии

Top