Бъдещи акушерки дариха завивки за бебетата от Неонатологията на УМБАЛ "Св. Георги" (СНИМКИ) - DC news

Бъдещи акушерки дариха завивки за бебетата от Неонатологията на УМБАЛ „Св. Георги“ (СНИМКИ)

Поводът бе Световния ден на недоносените деца – 17 ноември

По повод световния ден на недоносените деца – 17 ноември бяха раздадени подаръци в Отделение по Неонатология, УМБАЛ “Св. Георги“ – гр.Пловдив. Те бяха осигурени от Medela Bulgaria и неправителствена организация, пожелала анонимност. Подаръците за недоносените бебета бяха раздадени на техните родители.

Продължава и доброволната инициативата, станала традиция през последните години, студенти от Медицински университет, град Пловдив (Официална Страница) да правят дарения за неантологичното отделение. Тази година това са акушерките от курса на г-жа Момчилова, които даряват комплекти постелъчно бельо за новородени момиченца и момченца.

В момента в Отделението по неонатология на УМБАЛ Свети Георги – Пловдив има 12 недоносени бебета с тегло от 700 до 2500 гр., като от тях има 2 двойки близначета. 4 от децата са с екстремна недоносеност. Това са деца родени с тегло под 1000 гр.

Екипът на Клиника по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив изразява своята благодарност към всички дарители!

Подобни статии

Top