Бъдещите акушерки от МУ-Пловдив с жест към пловдивска АГ болница

Болницата получи под формата на дарение електрическа двуфазна помпа за кърма

Жест на признание студентките в първи курс на катедра „Акушерски грижи“ към „Медицински университет“ – Пловдив  отправиха към работещите акушерки в болница „Селена“. Инициативата е по повод Международния ден на акушерките, който се отбелязва на днешния пети май. Начинанието е подкрепено от клуб „Пловдив Оптимист Интернешънъл“.

По случай професионалния празник, болницата получи под формата на дарение електрическа двуфазна помпа за кърма Medela и многократни пелени за повиване на новородените бебета.

„Ние ще честваме Международния ден на акушерката за първи път. За нас е огромно вълнение! Затова решихме да подадем символично ръка на нашите по-опитни и работещи професията акушерка в различни болници,за да им покажем,че уважаваме техният ежедневен труд и всеотдайност. В този първи за нас професионален празник искаме да изразим нашето преклонение към професията на акушерката. Това е символичен жест на внимание към тях, но искаме да им разкрием нашата съпричастност към всичко, което правят в името на професията“, споделиха студентките.

Подобни статии

Top