Багата с исторически дебют в UFC тази нощ (ВИДЕО)

Българският ММА боец се изправя срещу бившия шампион в тежка категория Жуниор Дос Сантос

Българският ММА състезател Благой Иванов – Багата ще направи дебюта си в най-голямата организация в света UFC тази нощ в Бойсе, Айдахо, САЩ. Той ще се изправи в главното събитие на UFC Fight Night 133 срещу бившия шампион в тежката категория – Жуниор Дос Сантос, известен с прозвището си Циганина. Битката ще се излъчва пряко по спортния канал Max Sport 2.

Двамата състезатели преминаха успешно кантара, където стана ясно, че Багата е с 4,6 кг по-тежък от бразилеца. Кантарът показа 116.8 кг при Благой и 112.2 при Дос Сантос, съобщава специализираният сайт mma.bg.

Двубоят се очаква с голям интерес и е историческа, тъй като това е първо главно събитие на UFC с участието на българин.  Багата няма какво да губи в тази битка и ако победи, директно влиза в Топ 10 на тежка категория и след още 1 или 2 победи, може да го видим в битка за титлата.

„Аз съм от България и българите сме много корави хора. Трябва да покажа какво е Българският дух и да се бия за моите хора. Този двубой е важен за мен и искам да съм шампион в UFC, но първо трябва да победя Жуниор“, заяви Багата.

„Благой е опитен и завършен боец, който има черен колан по джудо и е световен шампион по самбо. Сега е в UFC и има шанс да се бие с Жуниор Дос Сантос,“ коментира лично американският бизнесмен и президент на UFC Дана Уайт.

Подобни статии

Top