Багата ще се бие с бразилски гигант на 9 май

Битките от UFC 250  ще бъдат в Сао Пауло

Благой Иванов-Багата излиза за своя пети мач в сериите UFC тази пролет срещу бразилеца Аугусто Сакай. Българинът ще има нелеката задача да мери сили с бразилския нокаутьор, който е специалист в изправения бой.

Двубоят ще бъде част от картата на UFC 250, а битките ще се състоят на 9 май в Сао Пауло, което дава известно домакинско предимство на Сакай.

Разликата в ръста между двамата е внушителна. Благой влиза в средните статистики със своите 180 см., докато опонентът му е висок цели 191 см. Това означава, че изходът от битката по всяка вероятност ще се реши от това, дали трите рунда ще бъдат прекарани основно на тепиха или ще се проведат в размяна на удари от изправено положение.

Багата е доста по-опитен от съперника си и това би трябвало да балансира силите в срещата, особено с оглед експертизата му в бойното самбо.

Статистиката на професионалния ринг за Благой Иванов е 18 победи (6 с нокаут) и 3 загуби, а Аугусто Сакай има 14 успеха (11 с нокаут), 1 равенство и 1 загуба.

Сред останалите битки на събитието попадат още Генри Сехудо срещу Жозе Алдо и Аманда Нунйес срещу Фелисия Спенсър. Тепърва предстои картата да бъде попълнена от организаторите.

Подобни статии

Top