Багата влиза в клетката срещу бразилски ветеран тази нощ (ВИДЕО)

Българският боец в свръхтежка категория на ММА ще защитава титлата си, приходите отиват за благотворителност

Българската звезда в свободните боеве Благой Иванов-Багата ще се опита да направи поредната си успешна защита на титлата в свръхтежка категория в Professional Fighters League. Двубоят е в ранните часове на тази нощ – от 02:00 часа след полунощ.

Съперник на Багата ще е бразилският ветеран Кайо Аленкар, който, подобно на българина, има само една единствена загуба в професионалната си кариера. Мачът ще е част от Галавечер №4 на Professional Fighters League и ще се състои в американската столица Вашингтон.

Галавечерта има исторически характер, тъй като за първи път в историята на свободните боеве приходите от мача ще бъдат дарени за благотворителни цели – за подобряване условията на образование на децата във Вашингтон.

Първоначално Багата трябваше да защитава титлата си срещу американеца Джаред Рошолт, но в началото на септември от PFL смениха съперника му на бразилеца Кайо Аленкар.

Досега в професионалната си кариера в свободните боеве българинът има 15 победи и една единствена загуба – от Александър Волков през 2014 година. През 2015 година българинът победи Смеалиньо Рама и завоюва шампионския пояс в тежка категория на Professional Fighters League. Оттогава Иванов има три успешни защити на титлата, като последната от тях дойде тази година – през месец март срещу Шон Джордан.

Снимка: WSOF

Подобни статии

Top