Багери разровиха бившата Гарнизонна фурна, започва изграждането на парка (СНИМКИ) - DC news

Багери разровиха бившата Гарнизонна фурна, започва изграждането на парка (СНИМКИ)

Новата паркова площ ще се слее с парка в съседство

Започна изграждането на новия парк на мястото на бившата Гарнизонна фурна в „Западен“. Очаква се той да бъде изцяло готов през пролетта на следващата година.

Проектът е разделен на два етапа. В първия ще бъдат изградени 1500 кв.м. настилки, две детски площадки – за малчугани до 3 години и за деца от 3 до 12 години, като общата им площ ще е 450 кв.м. Ще има и фитнес на открито, който ще бъде разположен на площ от 160 кв.м. и ще бъде оборудван с три маси за тенис.

Във втория етап се предвижда да се реновира и съществуващия сега парк в съседство с нови настилки, нови пейки и маси за шах. Така той ще бъде свързан с новата част в една обща зелена зона с площ от над 8 декара. Кметът на „Западен“ Димитър Колев уточни, че на практика двата етапа ще се застъпят.

Целият парк ще бъде обезопасен с ограда, която ще е с дължина от 400 м. В първия етап тя ще бъде поставена от страната на Пещерско шосе, бул. „Копривщица“ и страната откъм блоковете. По оградата ще има храстовидна растителност, която също е предвидена в проекта. Предвидено е също осветление и видеонаблюдение, както и поливна система с капково напояване, ще бъдат засадени и местни видове растителност.

Съществува идея в бъдеще Коледната елха на района да бъде поставена именно в новия парк, за да посреща всички хора, влизащи в район „Западен“.

Подобни статии

Top