България без наказания Атанас Илиев срещу Литва (СНИМКИ)

Оперираха Георги Костадинов, Калоян Кръстев го замени, националите направиха първа тренировка преди световните квалификации с Литва и Северна Ирландия

Българският национален отбор по футбол се събра на базата в Бояна и направи първа тренировка преди световните квалификации с Литва и Северна Ирландия.

Ясен Петров трябваше да направи спешна промяна в състава, след като Георги Костадинов се контузи, а на негово място бе повикан Калоян Кръстев от ЦСКА. Халфът е със счупена скула от мача в руското първенство на Арсенал (Тула) срещу Химки. Той бе опериран вчера в клиника в Москва.

Петров няма да може да използва Атанас Илиев в двубоя срещу Литва, тъй като е наказан.

Общо петима национали трябва да бъдат много внимателни при гостуването на Литва, тъй като при официално предупреждение ще пропуснал следващия мач със Северна Ирландия. Реално заплашените футболисти са 8, но трима от тях няма да са част от националния отбор за мача в края на седмицата.

Проблемът към момента е, че става дума за цели четирима защитници – Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков и Антон Недялков. В тази група влиза и Георги Йомов. И петимата футболисти ще пропуснат следващ мач, ако получат официално предупреждение.

Подобни статии

Top