България е във втората фаза на СП по волейбол (ВИДЕО)

Възпитаничките на Иван Петков победиха Канада с 3:1, Нася Димитрова и Гергана Димитрова с по 17 точки

България победи Канада с 3:1 (23:25, 27:25, 25:21, 25:21) и се класира за втората групова фаза на Световното първенство по волейбол за жени в Япония.

С втория си успех в надпреварата възпитаничките на Иван Петков събраха 6 точки и си гарантираха четвъртото място в група „В“, с което и продължаване напред. Северноамериканките останаха на предпоследната пета позиция с 3 точки и отпаднаха.

След оспорвано начало, в което двата отбора си размениха по един гейм, българките наложиха волята си и стигнаха до пълен обрат, за да триумфират.

Гергана Димитрова и Нася Димитрова завършиха с по 17 точки, Мария Каракашева добави 16, а капитанката Христина Русева допринесе с 12 точки за успеха. За съперничките Отъм Бейли и Кийра Ван Райк се отличиха с по 18 точки.

Селекционерът Иван Петков заложи на следния състав: Лора Китипова, Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Мария Каракашева, Христина Русева,  Мирослава Паскова, либеро (Петя Баракова, Силвана Чаушева)

България продължава в група „F“ с актива си досега, като след 7 октомври в Осака предстоят мачове срещу действащия световен шампион САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан. Първият мач на нашите ще бъде в неделя.

Подобни статии

Top