България излиза срещу Босна и Херцеговина в мъжка битка

Заради лошото време селекционерът Петър Хубчев очаква тежка контрола в Разград

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев очаква мъжки двубой срещу Босна и Херцеговина днес заради лошото време, като подчерта, че нито един от играчите му не е коментирал условията и не се е оплаквал от тях.

Относно това, че мачът няма да е в София, Хубчев каза, че тимът е задължен да покаже добра игра пред феновете, тъй като от много време не е играл срещи извън столицата.

България посреща бившата югославска република в първата си среща за годината, като мачът ще се играе на стадион Лудогорец Арена от 19:00 часа днес.

„Радващо е, че снегът спря около 17:30 часа и към този момент не вали. Започваме една нова кампания, която задължително трябва да бъде по-добра от предишната, защото тогава можем да кажем, че има надграждане в отбора, добави Хубчев.

„Атмосферните условия наистина са тежки. Трябва да превъзмогнем всичко, а в мача да покажем това, което сме работили по време на тренировките и да се поздравим с добър резултат. Аз съм „за“ да се провеждат контроли и официални мачове в провинцията, защото националният отбор е на всички. За националния тим винаги намираш емоции, сили и настроение. Радвам се, че изпратихме миналата година с победа и се надявам да започнем тази година с успех, защото това е много важно. Независимо, че мачът е контрола, добрият резултат на такова ниво винаги дава положителни емоции и добра основа за следваща стъпка“, сподели капитанът Ивелин Попов.

След края на пресконференцията българският отбор проведе официалната си тренировка. В заниманието, което продължи около час се включиха всички 22-ма футболисти, като нито един от тях няма оплаквания от здравословен характер.

От групата заради контузия отпадна единствено нападателят на италианския Дженоа Андрей Гълъбинов.

Снимка: bfunion.bg

Подобни статии

Top