България излиза за нова победа над Кипър (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Лъвовете“ се нуждаят от задължителна победа в спора с Норвегия за първото място в групата

Българският национален отбор по футбол проведе снощи официалната си тренировка на стадион GSP Stadium, където тази вечер в 21:45 часа ще се изправи срещу отбора на Кипър в предпоследния си мач от Лига на нациите.

Вече имаме една победа над кипърците, като на националния стадион „Васил Левски“ успяхме да направим пълен обрат от 0:1 до 2:1 с попадения на Кирил Десподов и Тодор Неделев. Очаква се Неделев да бъде титуляр по лявото крило, а на мястото на контузения Десподов като нападател да действа завърналият се Спас Делев. На вратарския пост пък ще бъде ветеранът Георги Петков.

България има 9 точки и спори за първото място в група 3 на Лига „С“ на турнира с тима на Норвегия. Кипър е на 3-о място в групата с 4 точки. В другата среща тази вечер Словения е домакин на Норвегия, като скандинавците също имат 9 точки в актива си.

Селекционерът Петър Хубчев заяви, че очаква много труден мач. Специалистът е на мнение, че тимът ни върви в правилна посока и вижда подобрения в много елементи от играта. Това кара наставникът да врява безрезервно на играчите се независимо от качествата им.

„Всички други освен Пламен Илиев и Кирил Десподов са здрави и разчитаме на тях. Няма какво толкова да се замисляме, защото това са неща, които се случват във футбола и  разчитаме на целия колектив. При всички са положения са неприятени едни такива пормени в последните дни. Аз взинаги се оплаквам, че разполагаме с много малко време, но имахме възможност да тренираме и без контузените. Все пак ще ви излъжа, ако ви кажа, че не сме смятали да играем с тях.

Всеки един от тези мачове е важен за израстването на отбора. Смея да кажа, че го показваме вече. Самите футболисти разбират добре за какво става въпрос и правят каквото могат. Дано продължи във всяка една степен и във всяко едно отношение. Навсякъде виждам положителни неща, който се случват. Всеки отбор излиза пределно мотивиран. Все пак това са национални отбори. Очаквам много труден, ама изключително труден двубой, но ме интересува поведението на моите футболисти. Наясно съм със стартовиря състав, но няма да го разкрия. Вярвам много на тия момчета, каквито и да са им качествата. Въобще ни ни инересува другия мач, трябва да сме концентрирани върху нашите неща“, каза Хубчев по време на официалната пресконференция преди двубоя.

Подобни статии

Top