България излиза за задължителна победа над Косово

Очаква се Кирил Десподов да бъде титуляр, а Виктор Генев да замени Кристиан Димитров в стартовия състав

България излиза срещу Косово тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“ в търсене на първа победа в квалификациите за Евро 2020. След като само преди 3 дни „трикольорите“ допуснаха поражение с 1:2 от Чехия в дебюта на националния селекционер Красимир Балъков, днес България трябва да спечели, за да запази шансове за класиране.

Косово направи 1:1 срещу Черна гора като също запази шансове за второто място в група „А“. В първата среща двата тима не се победиха, завършвайки 1:1.

Очакванията на селекционера Балъков са футболистите да бъдат по-добри във всичко спрямо двубоя с Чехия в петък. Косово също ще търси успеха.

Много е вероятно Кирил Десподов, който влезе като резерва срещу Чехия, тази вечер да стартира от първата минута. Кристиан Малинов ще е на пейката, както и Кристиан Димитров, както и Мартин Минчев. очаква се бившият футболист на Ботев (Пловдив) Виктор Генев да започне на мястото на Димитров.

Неприятното до този момент е, че България допуска гол във вратата си вече 10 часа или в седем поредни срещи. Последната чиста мрежа е на 9 септември 2018 година, когато победихме у дома с 1:0 Норвегия. След това дойдоха попадения от Кипър, Норвегия, отново Кипър, Словения, Черна гора, Косово и Чехия.

Капитанът на националния ни отбор Ивелин Попов може да пропусне следващия ни двубой. Футболистът на руския Ростов виси с картони и при още един жълт ще бъде наказан за една среща. Тя е гостуването на Англия на 7-ми септември. Попето е единственият застрашен в селекцията на Красимир Балъков.

В класирането България е на 4-ото място с актив от 2 точки, а със същия актив е и Косово, който заема 3-ото място.

Вероятни състави:

България: Михайлов, Страхил Попов, Виктор Генев, Божиков, Недялков, Сърмов, Десподов, Костадинов, Ивелин Попов, Неделев, Иса

Косово: Мурич, Войвода, Алити, Рахмани, Пакарада, Хамили, Вока, Целина, Рашица, Кололи, Мурики

главен съдия: Мадс-Кристофен Кристоферсен (Дания)

Подобни статии

Top