България открива ЕвроВолей 2021 тази вечер (ВИДЕО)

„Лъвиците“ на Иван Петков търсят летящ старт пред родна публика срещу Гърция от 20:30 часа в „Колодрума“

Волейболистките от националния отбор на България излизат срещу Гърция в мача на откриването на Европейското първенство, на което сме съдомакини заедно със Сърбия, Румъния и Хърватия.

Срещата, която е от предварителна Група „В“, е от 20:30 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Всички от българския щаб, начело със селекционера Иван Петков и капитанката Елица Василева, заявиха преди началото на шампионата на Стария континент, че имат желанието и искат да покажат най-добрата си игра и да стигнат възможно най-далече в турнира, като дори да спечелят и медал.

За последно женският ни отбор спечели медал от европейско първенство през 2001 година, когато турнира беше във Варна, а преди това България става шампион в София през 1981-а.

За изпълнение на целта, това минава през задължителна и хубава победа срещу непретенциозния тим на Гърция. Това ще бъде и перфектен старт за българските „лъвици“ към голямата мечта.

От друга страна Гърция ще играе едва за 6-и път в своята история на европейско първенство, за последно през 2019-а, когато завърши на 14-о място. Най-доброто класиране на Южните ни съседки е 8-о място през далечната 1991 година.

Подобни статии

Top