България победи Португалия с 90:82, но отива на допълнителни квалификации (ВИДЕО) - DC news

България победи Португалия с 90:82, но отива на допълнителни квалификации (ВИДЕО)

Шоу на Александър Везенков с 30 точки взриви публиката в „Арена Ботевград“

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол не успя да се класира за същинската фаза на европейските квалификации. „Лъвовете“ спечелиха важния мач с Португалия с 90:82, с което се изравниха с този съперник с баланс 5-1. Нашите обаче остават на втората позиция, тъй като им трябваше победа с поне 11 точки разлика. Те водеха и със 17 в хода на срещата, но изпуснаха част от преднината си в края.

Българите ще получат още един, последен шанс да се класират за основната фаза на пресявките за Евробаскет 2025, като ще играят допълнителни квалификации през август.

Над 3500 души приветстваха тима ни в  „Арена Ботевград“.

За България над всички бе Александър Везенков с 30 точки. Чавдар Костов реализира 19, с 18 бе Павлин Иванов, 10 наниза Коди Милър-Макинтайър, който добави 6 борби и 5 асистенции.

Следващата фаза на квалификациите за ЕвроБаскет 2025 е от 19 юли до 5 август. Тогава България, Хърватия, Словакия, Норвегия, Дания, Швейцария, Австрия, Румъния, Ирландия, Люксембург и Албания ще бъдат разделени в четири групи по три отбора, за да определят последните участници в същинските квалификации. За тях, освен Португалия, се класираха и Северна Македония и Полша.

Източник: БФБаскетбол, NOVA Sport

Подобни статии

Top