България с илюзорни шансове дори и при победи над Франция и Люксембург (ВИДЕО)

Вижте и ужасяващия нов талисман на националния ни отбор по футбол

Националният отбор по футбол все още има шансове, макар и илюзорни, за първото място в група „А“ и директно класиране на световното първенство в Русия догодина. За целта избраниците на Петър Хубчев трябва да постигнат две победи в оставащите два мача срещу Франция у дома и Люксембург като гост.

В същото време французите трябва да загубят освен в София и в последния си мач срещу Беларус у дома, а Швеция да вземе максимум една точка в оставащите си два мача у дома от Люксембург и срещу Холандия в последния кръг. Холандците „имат право“ максимум на 4 точки, за да останат след България в крайното класиране.

За да разчита на шансове за второто място, даващо право на бараж, националният ни отбор също се нуждае от две победи в оставащите два мача и загуба на точки от останалите конкуренти.

Франция ще си осигури първото място и директна квота за Мондиал 2018 при победа днес в София и загуба на Швеция от Люксембург.

Въпреки сложната аритметика, от българския лагер излизат тази вечер с мисълта единствено за победа пред 30 хиляди зрители на националния стадион „Васил Левски“. Ето какво сподели селекционерът Петър Хубчев на пресконференцията си преди официалната тренировка. Наставникът бе прекъснат единствено от появилото се лъвче – талисманът на националния ни отбор по футбол, който в момента си търси име.

Единственият проблем е, че изглежда доста смешно – с изписани вежди, леко наболи мустачки и маникюр на пръстите.

Класиране:

1. Франция 8 5 2 1 15-5 17 точки
2. Швеция 8 5 1 2 18-7 16
3. Холандия 8 4 1 3 16-11 13
4. България 8 4 0 4 13-17 12
5. Люксембург 8 1 2 5 7-17 5
6. Беларус 8 1 2 5 4-16 5

Оставащи мачове:

7 октомври:

Швеция – Люксембург
Беларус – Холандия
България – Франция

10 октомври:

Люксембург – България
Франция – Беларус
Холандия – Швеция

Снимки: LAP.bg

 

Подобни статии

Top