България с извънреден шанс за играе на ATP Cup!

Настинка на Доминик Тийм се очаква да вкара днес Гришо, Мико и компания на мястото на Австрия в престижния отборен турнир

България има шанс да участва на престижния турнир АТР Cup, който започва на 1 януари в Сидни.

Първата ракета на Австрия Доминик Тийм обяви официално, че няма да може да играе нито на турнира от ATP 250 в Сидни, нито на АТР Cup. Причината е, че австриецът е настинал в Дубай и с медицинския му екип са решили да пропусне двете надпревари, за да възстанови напълно. Доминик дори се е отправил към дома си в Австрия, вместо към Австралия.

България бе първа резерва за престижната отборната надпреварата и след отказването на Тийм получи шанс да участва за втори път в нея. Все още се очаква официално съобщение от организаторите на турнира. По жребий тимът на Австрия се падна в група със съставите на Русия, Австралия и Италия.

В началото на 2020 г. нашият отбор участва в първото издание на АТР Cup в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Българите победиха сензационно Великобритания, а след това и Молдова и загубиха от Белгия, след което заради „въртележка“ в класирането не продължиха напред.

Успешното представяне на тима му донесе признанието Отбор на 2020 г. в анкетата сред спортните журналисти в България.

Подобни статии

Top