България с най-доброто на световното по бокс за жени в Ню Делхи - DC news

България с най-доброто на световното по бокс за жени в Ню Делхи

В състава са четиринкратната носителна на Купа „Странджа“ Станимира Петрова, Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова

България ще бъде представена от 6 боксьорки на Световното първенство за жени в Ню Делхи, Индия. Шампионатът на планетата ще се проведе от 15 до 26 март, като от Международната федерация ИБА потвърдиха, че той отново ще бъде с награден фонд. Общо 2.4 милиона долара ще бъдат разпределени между медалистките във всяка една от категориите.

Националният ни отбор, воден от Борислав Георгиев и Роман Цветков, ще пътува в неделя, 12 март, за Индия.

В състава са момичетата, които взеха участие и на Купа „Странджа“ – Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50), Венелина Поптолева (52), Станимира Петрова (54), Светлана Каменова (57) и Аслъхан Мехмедова (60).

„Амбициите ни са високи, защото знаем на какво са способни момичетата, когато са здрави. Това е най-важното и се надявам до два-три дни всички да са в максимална кондиция, тъй като от вчера ни повали един вирус. Знаете, че сега е такъв период, но до заминаването ни за Индия всичко ще отшуми. В събота планираме спаринг с момчета от юношеския национален отбор, след което в неделя пътуваме“, заяви старши треньорът на националките Борислав Георгиев.

Подобни статии

Top