България с първа победа! „Лъвовете“ биха с 1:0 Литва! (ВИДЕО)

Ивайло Чочев вкара единствения гол, отлична игра на Тодор Неделев и Димитър Илиев, Ясен Петров се просълзи от вълнение и помоли за подкрепа феновете

България победи с 1:0 Литва в световна квалификация от Група „С“ на националния стадион „Васил Левски“.

Влезлият на смяна Ивайло Чочев отбеляза единствения гол с глава в 82-ата минута, след центриране от пряк свободен удар на Кирил Десподов, а активът на българите вече е 5 точки.

Това е първи пълен успех за националите ни в официален мач от близо две години, когато победихме Чехия с 1:0 в европейска квалификация на 17 ноември 2019 година, а последната ни победа бе в контрола срещу Гибралтар с 3:0 преди близо година – на 11 ноември 2020 година.

Победата бе и първа пъд ръководството на Ясен Петров, който със сълзи на очите от вълнение призова феновете за подкрепа към националния ни отбор.

Нашите имаха надмощие през по-голямата част от мача, като най-чистите положения се откриха пред Кирил Десподов, който обаче ги пропусна. Все пак именно нападателят на Лудогорец асистира за гола на Чочев, който влезе като резерва и се включи успешно.

Тодор Неделев започна като титуляр и бе в основата на всичко най-опасно до 57-ата минута, когато бе заменен от Ивайло Чочев.

Димитър Илиев пък влезе на мястото на Георги Костадинов и получи от него капитанската лента. С перфектен пас в 74-ата минута той изнеде Кирил Десподов сам срещу вратаря Шеткус, който изби удара му с крак.

Голмайсторът срещу Италия Атанас Илиев бе заменен в края от Калоян Кръстев.

Подобни статии

Top