България с първи медал при жените на европейското по вдигане на тежести - DC news

България с първи медал при жените на европейското по вдигане на тежести

Мария-Магдалена Кирева извоюва среброто в изхвърлянето в кат. 76 кг

България продължава да печели медали на Eвропейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в албанската столица Тирана. Мария-Магдалена Кирева отвоюва първо наше отличие при дамите със среброто в изхвърлянето на кат. 76 кг.

Кирева започна с три успешни опита – на 100, 102 и 104 кг, които й отредиха второ място в движението, на 6 кг след французойката Мари-Жозе Фег. В изтласкването обаче Мария-Магдалена направи само един добър опит на 115 кг, след което не успя на 117 и на 118 кг. Това я нареди четвърта в двубоя с 219 кг. Шампионка с 245 кг е Фег от Франция.

Среброто на Кирева е 18-ият медал в актива на България на европейското в Тирана считайки отличията във всички движения и в двубоите. По-рано през деня 18-годишният шампион на планетата Карлос Насар стигна до среброто в кат. 89 кг с двубой 382 кг, като подобри няколко върхови постижения на планетата при юношите и спечели бронз и сребро в отделните движения.

Днес нямаме представител, а българското участие ще завърши в събота, когато ще вдигат четирима наши: от 15 ч. 102 кг Дейвид Фишеров и Васил Маринов в кат. 102 кг, от 18 ч. Христо Христов в кат. 109 кг и от 21 ч. Джесика Иванова в кат. 87 кг.

Подобни статии

Top