България с втора победа в Лигата на нациите

Волейболистите на Пламен Контантинов обърнаха Аржентина с 3:1 гейма

България записа втора победа във волейболната Лига на нациите след като успя да обърне Аржентина и да спечели мача, игран в китайския град Нингбо, след 19:25, 25:19, 25:21, 25:22.

Момчетата на Пламен Константинов бяха доста колебливи в началото, което даде леко самочувствие на съперниците и те натиснаха в първия гейм. След това обаче националите показа по-добра игра и заслужено триумфираха.

България не започна добре срещата, като допусна съперникът да поведе още в началото с 0:4, а първото техническо прекъсване дойде при 5:8. След това нашите доведоха разликата до 2 точки при 8:10, а след това и до една – при 12:13 и 14:15. На техническото прекъсване обаче гаучосите отново водеха с 2 т. Постепенно след това съперниците ни успяха да увеличат разликата и след мощен финал на частта поведоха с 1:0 гейма.

След почивката в тимът ни бе направена смяна при разпределителите и на мястото на Георги Братоев започна Георги Сеганов. Това постепенно промени играта на националите. Резултатът в началото вървеше точка за точка, но грешките на българите бяха доста, особено на сервис, и до първото техническо прекъсване, което дойде при резултат 7:8 за Аржентина, те бяха 10.

След подновяването на играта пък момчетата на Пламен Константинов успяха за пръв път в мача да поведат в резултата при 9:8. Нашите спряха да грешат и настроението в тима ни се покачи, след като резултатът набъбна до 15:10. До края на частта волейболистите ни държаха комфортната преднина и в крайна сметка изравниха резултата в геймовете – 1:1.

Третата част започна по-скоро като надлъгване между двата тима и резултатът вървеше равен до 5:5. На първото техническо прекъсване България имаше лека преднина от 1 т. – 8:7. Второто вече дойде при резултат 16:14 за нашите, а след това преднината ни нарасна до 19:15 и 20:16. Леко отпускане сред националите ни обаче позволи на Аржентина да стопи преднината ни до 22:20.

Пламен Константинов обаче веднага отговори с прекъсване, след което преднината ни се възстанови – 24:20. При първата възможност за завършване на гейма обаче българите сбъркаха при свой сервис, но след това с мощна атака на Учиков записаха и тази част на сметката си.

Четвъртия гейм бе огледален на предходния, като до второто техническо прекъсване, което бе при резултат 14:16 за Аржентина, съперникът имаше лек превес в резултата и в повечето случаи водеше с по 1-2 точки. Националите ни обаче се върнаха на терена по-концентрирани и след страхотна изява в защита на Влади Иванов, те успяха да поведат с 18:16.

С мощен финален спринт националите ни увеличиха още повече аванса си и получиха 4 възможности за спечелване на мача. След две грешки и прекъсване от страна на Пламен Константинов, българите затвориха двубоя в своя полза и взеха 3 точки.

Николай Учиков стана най-резултатен в мача с 26 точки (1 блок, 67% ефективност в атака). Валентин Братоев добави още 15 точки (4 блока) за успеха на България, a Светослав Гоцев се отличи с 12 точки (5 блока, 47% ефективност в атака).

Снимка: LAP.bg

Подобни статии

Top