България с втора победа в Златната лига

Волейболистките на Иван Петков се наложиха над Украйна с 3:1

Волейболистките от националния отбор на България записаха втора победа в Златната европейска лига. Момичетата на селекционера Иван Петков се наложиха над Украйна с 3:1 (-32, 10, 22, 21) в мач от група „А“, игран пред около 500 зрители в зала“Христо Ботев“ в София.

„Лъвиците“ са начело в класирането с 2 победи от 2 мача и 6 точки, колкото има и Азербайджан. В следващия мач двата тима се изправят един срещу друг. Срещата е в събота (26 май) от 17:00 часа в зала „Христо Ботев“.

Над всички за българския тим бе капитанката Христина Русева с невероятните 21 точки (11 блока и 67% ефективност в атака). Гергана Димитрова добави още 16 точки (2 блока, 1 ас, 41% ефективност в атака и 76% позитивно посрещане) за успеха.

За украинките Надя Кодола реализира 17 точки.

„Още сме в началото като отбор, като идеи, като възприятия за волейбола. Важното е, че победихме. В първия гейм водехме до самия край – малшанс или опит не ни достигна. Не e достатъчна сработката между звената, играхме срещу един отбор, който е доста години заедно и с опитни състезателки, които миналата година загатнаха за класата си.

Успяхме да се справим. Чисто технически и тактически има елементи, върху които трябва да работим – като физика не сме в най-доброто си състояние. Това са нормални неща“, заяви наставникът Иван Петков.

„Имаме млади момичета, на които тепърва ще им се дава възможност да играят. Турнирът е много важен и очакваме да спечелим максимално навсякъде, нямаме право на грешка. В момента имаме известни затруднения при посрещачите, има две контузии, но това е нормално. Никой не е застрахован, лошото е, че това се случва след тежкия сезон.

Всички се надяваме Добриана Рабаджиева да се включи в следващия мач, ако се почувства по-добре, ще разчитаме на нея. Но затова сме колектив, национален отбор сме, не клубен, тук трябва да играят най-подготвените. Тя е от състезателите, които липсват на отбора.

Тепърва започва борбата за лидерството в нашата група, трудно е да се каже кой е първи, кой – втори. Ние излизаме мач за мач, вниманието ни сега е изцяло върху двубоя с Азербайджан. Трябва да се подготвим“, допълни наставникът.

Снимка: LAP.bg

Подобни статии

Top