България със злато, сребро и два бронза от ЕП по бокс за младежи до 22 години

Радослав Росенов с титла, Рами Киуан със сребро, а Ергюнал Себахтин и Николай Маринов се окичиха с бронзовите медали

Общо четири медала успяха да спечелят българските боксьори на Европейското първенство по бокс за жени и мъже до 22 години, което се проведе в Пореч, Хърватия, съобщава БНТ.

Титлата за страната ни донесе Радослав Росенов, който с пълно съдийско единодушие от 5:0 гласа във финала с украинеца Максим Власюк триумфира при 60-килограмовите. След награждаването, младата ни надежда в бокса заяви, че следващата му цел е завоюване на европейското злато и при мъжете.

В категория до 75 килограма, Рами Киуан загуби битката за европейската титла от представителя на домакините Габриел Веочич с 1:4 съдийски гласа. С този двубой бе закрито и първенството в Хърватия.

Срещата премина равностойно, като Киуан изостана в съдийските карти след първите два рунда и в третия се хвърли с максимални сили, за да опита да обърне развоя на събитията. Националът ни на два пъти притисна в ъгъла хърватина, но той успя да се измъкне от сложните ситуации и в крайна сметка да стигне до победата.

Мачът беше изгледан от трибуните от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, който пристигна в Пореч, за да подкрепи финалистите Радослав Росенов и Рами Киуан.

Преди това Ергюнал Себахтин (48 кг) и Николай Маринов (57 кг) стигнаха до полуфиналите в своите категории, където бяха спрени съответно от Андрий Йефимович (Украйна) и Микеле Балдаси (Италия) и по този начин се задоволиха с бронзовите отличия.

Така България приключи с актив от 4 медала участието си на на Европейското първенство при 22-годишните в Пореч.

Подобни статии

Top