България ще играе плейофа срещу Унгария на 8-ми октомври

Шампионската лига се доиграва с финална осмица в Лисабон, Германия приема остатъка от Лига Европа

На днешното заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА бяха определени новите дати за плейофите за класиране на Европейското първенство догодина, както и дните, в които ще се изиграят мачовете от второто издание на турнира Лига на нациите.

Дългоочакваният мач срещу Унгария ще бъде на 8 октомври 2020 г., а при успех – националният ни отбор ще приеме следващия си съперник на 12 ноември.

Самото Европейско първенство ще започне на 11 юни 2021 г., а финалът на стадион „Уембли“ ще е месец по-късно – на 11 юли. Първенството ще се проведе както бе планирано, като всички 12 града-домакини бяха препотвърдени.

Лига на нациите 2020/2021 ще стартира в началото на месец септември тази година, като първите мачове ще се проведат на 3,4 и 5 септември. Втория си двубой България ще изиграе на 6, 7 или 8 септември. Следващите определени дати са 10/11 октомври, 13/14 октомври, 14/15 ноември и 17/18 ноември.

В това изданиe на турнира България е в група 4 на лига В заедно с отборите на Уелс, Република Ирландия и Финландия. Точната програма на мачовете и началните часове ще бъдат определени по-късно.

Сезонът в Шампионската лига ще бъде доигран във формат финална осмица в Лисабон (Португалия), обявиха още от УЕФА.

Четвъртфиналите, полуфиналите и финалната среща ще се проведат от 12 до 23 август. Четвъртфиналите и полуфиналите ще се играят в един мач, а не както досега в две срещи, а финалът ще бъде на 23 август.

На 7 и 8 август пък ще бъдат изиграни оставащите мачове от осминафиналите. Те ще се състоят на стадионите на отборите, които първоначално би трябвало да са домакини, или също в Лисабон. Това решение ще бъде взето през следващите седмици.

Подобен формат ще има и в турнира Лига Европа. Финалната част от сезона в надпреварата ще се играе в германските градове Дуисбург, Гелзенкирхен, Дюселдорф и Кьолн. Мачовете ще се проведат от 10до 21 август, а финалната битка за титлата ще се проведе на стадиона в Кьолн. Всички срещи ще бъдат в един мач и ще се проведат без зрители.

Финалът в Шампионската лига за 2021 година ще се проведе в Истанбул, а този в руския град Санкт Петербург се мести за 2022-а. УЕФА официално обяви, че измества с една година напред домакинствата, които вече са раздадени. Мюнхен ще бъде домакин на финала на Шампионската лига през 2023, а Лондон – 2024 година.

УЕФА потвърди, че квалификационните кръгове в Шампионската лига за сезон 2020/2021 ще бъдат изиграни в един мач, а не както досега в два.

Подобни статии

Top