България ще играе срещу Украйна и Хърватска за „Фед Къп“

Избраничките на капитана Дора Рангелова са в група „А“, в група „В“ са Италия, Австрия, Естония и Гърция

България попадна в група“А“ заедно с отборите на Украйна и Хърватска за предстоящите мачове от група I на зона Европа/Африка на „Фед Къп“. Надпреварата ще се проведе в Талин (Естония) от 5-ти до 8-ми февруари.

Нашите момичета са в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Капитан на България за „Фед Къп“ е Дора Рангелова.

Отборите са разпределени в две групи (една с три отбора и една с четири). Победителите от всяка група ще играят на финал за спечелване на промоция. В група „B“ са отборите на Италия, Австрия, Естония и Гърция.

Украинките притежават изключително силен състав. Първата им ракета Елина Свитолина е номер 5 в световната ранглиста. Втората ракета Даяна Ястремска е под номер 22 в света, а третата е Катерина Козлова номер 89. През миналата година България отстъпи драматично с 1:2 победи на Украйна, а Вики Томова записа впечатляваща победа над Катерина Козлова.

Първа ракета на Хърватска е Яна Фет, която е номер 240 в света. Тена Лукач е номер 272, а Леа Бошкович номер 312. В състава прави впечатление и Дария Юрак, която е номер 40 в световната ранглиста по двойки.

Подобни статии

Top