България ще трупа самочувствие в контролата с Грузия днес (ВИДЕО)

Димитър Илиев ще бъде титуляр, защото е от Пловдив и ми е комшия, Наско Илиев също е в групата, заяви селекционерът Ясен Петров

Националният отбор на България по футбол излиза срещу Грузия в приятелски мач. Двубоят на стадион „Васил Левски“ е от 19:30 часа.

„Лъвовете“ са в добра серия, след като миналата седмица взеха 4 точки от двубоите с Италия (1:1) и Литва (1:0). Селекционерът Ясен Петров е предвидил доста промени в състава, след като освободи доста от ключовите фигури в тима. Участие ще вземат играчите, които са получили по-малко игрово време в официалните срещи. Очаква се дебют за националния отбор да направи Борислав Цонев.

От своя страна Грузия е в серия от три загуби без отбелязан гол – 0:3 срещу Нидерландия в контрола, 0:1 срещу Косово и 0:4 срещу Испания. В квалификационната си група за Мондиал 2022 отборът е на дъното с едва 1 точка от 5 мача.

„Не съм притеснен за нищо. В двубоя ще дадем възможност на всички, които не са взеле участие. Трябва да видим всички играчи, които сме повикали. Ще има още един дебютант. Митко ще започне мача. Той ми е комшия и той е Пловдив. Надявам се, че ще защити доверието, което имам към него. Двубой, в който трябва да покажем, че израстваме и да играем футбол“, заяви селекционерът Ясен Петров на официалната пресконференция.

„Двубой, в който не трябва да има напрежение, приятелска среща. Грузия също имат добри футболисти. В техните редици има играчи, които играят в чужбина. Надявам се, че ще покажем добро лице.

Четирима ще играят в защита. В самата четворка ще има 3 промени. В халфовете ще има 2 промени и в атака ще има 3 промени. За вратарския пост ще разберете преди мача. При всички положения и там ще има промяна. Така общо промените стават 9.

Димитър Илиев ще бъде титуляр, Наско Илиев също ще бъде в групата. Имаме и още един нападател – Калоян Кръстев, той също е в групата. В крайна сметка сме се събрали, за да дадем шанс на всички.

Правим всичко възможно да има добро настроение. В официалните двубои напрежението е по-голямо. Трябва да сме на топ ниво“, добави още той.

От титулярите срещу Литва днес вероятно ще започнат само Петко Христов и Тодор Неделев. На вратата ще е Николай Михайлов, а в защитата ще се появят Андреа Христов, Васил Божиков и Димитър Велковски.

Дебют за националния отбор ще запише Борислав Цонев, който ще си партнира в средата на терена с Ивайло Чочев. Атаката ще води Димитър Илиев, а зад него ще действат Неделев, Илиан Илиев и Спас Делев.

„След точка срещу европейския шампион и победа над Литва, настроението нормално е приповдигнато. След като записваме 4 точки в два официални мача, нещата изглеждат по-положителни, знаете какви ни бяха резултатите през последната година, година и половина. Надявам се и занапред да ни предстоя хубави вечери. Виждам много момчета с качества в националния отбор“, заяви Димитър Илиев.

Подобни статии

Top