България ще вземе най-малко точка, твърди пилотът-късметлия на чартъра

За втори път от началото на световните квалификации „лъвовете“ ще излязат с червени екипи, ще има още дебютанти

По време на пътуването на българския национален отбор по футбол до Белфаст се оказа, че неочаквано тимът е под командването на пилот-късметлия. Капитанът на чартърния полет FB 8175, с който пътуват българските национали за Белфаст, демонстрира завиден оптимизъм за мача утре. Старши пилот Мартин Зафиров е сигурен, че България ще спечели утре или най-малко ще завърши наравно.

Тази сигурност се базира на факта, че нито един български отбор не губи при гостуванията, когато се возят с този екипаж.

Иначе във втори пореден мач „лъвовете“ ще излязат с червени екипи. Утре нашите ще излязат с червени фланелки, бели гащета и червени чорапи. Така няма да има никакво съвпадение с екипа на домакините, които могат да излязат в зелено-бяло или в бяло и зелено.

В предишната квалификация срещу Италия българите излязоха със същата спортна форма, като решението беше приписано на селекционера Ясен Петров, който вижда символика в червения цвят.

Селекционерът на България Ясен Петров отбеляза на брифинга си в Белфаст, че срещу островитяните се очакват още дебютанти в отбора на „лъвовете”.

„Гледахме Северна Ирландия срещу Италия и САЩ. Надявам се да знаем достатъчно, но са имали два много тежки мача. Това за нас е трети пореден мач срещу отбор, който е пред нас в ранглистата. Няма да бъде лесно, но ще опитаме да играем футбол и да търсим резултат. Без да подценяваме отбора на Северна Ирландия”, започна Петров.

„Уорън Фийни е прекрасен човек. Пожелавам му успех в България, защото Втора лига е по-трудна от Първа лига. Пожелавам му като влезе в efbet Лига да пожъне успех. Много открит и отворен човек и се забавлявахме заедно”,

„При всички положения трябва да вкараме гол. Задължително е и да запазим вратата си „суха”. Принудени сме да направим промени, защото има умора във футболистите, а ние имаме свежи и млади хора. Ще дадем шанс  на такива, които не са играли и дано ни се получат нещата”, каза селекционерът.

„Ние нямахме много време за работа, това не е оправдание. В момента градим почти нов отбор. Досега имаме пет дебютанта, утре ще има нови хора. За някои от тях това ще са първи мачове в националния. Трябва ни време, което го нямаме, но имахме тежки мачове срещу Швейцария и Италия. Изиграхме много слабо полувреме срещу първите. Отборът показва по-добро лице и искаме да постигаме резултати, а за всеки следващ мач се надяваме да стъпим на позитивното и да показваме по-добри изяви“.

„Каквото и да очаквам, утре ще разберем. Отново ще трябва да роритаме състава си заради трите мача в кратък период”, коментира Ясен Петров.

Подобни статии

Top