България в Топ 5 по медали от ЕП по бокс в Будва - DC news

България в Топ 5 по медали от ЕП по бокс в Будва

Полуфиналите са в петък, Севда Асенова, Венелина Поптолева и Светлана Каменова ще се бият в следобедната сесия, а Станимира Петрова във вечерната

България заема място в Топ 5 по брой спечелени медали от Европейското първенство по бокс за жени в Будва, Черна гора. Това показва равносметката след изиграването на всички четвъртфинални срещи от шампионата, съобщиха от БФБокс.

Четири наши представителки достигнаха до полуфиналната фаза, което им гарантира минимум бронзови отличия на първенството. Резултатът наистина е впечатляващ, на фона на факта, че България имаше общо 6 участнички от 12 категории.

По този показател страната ни се нарежда непосредствено зад Ирландия (7 медалистки), Украйна (6) и Италия (5). Така България заема четвърто място в класирането по общо спечелени медали в Будва.

Полуфиналите ще се проведат в петък, като сесията започва от 15:00 часа. Тя ще бъде открита с двубоя на Севда Асенова (48 кг) и Шанън Суийни (Ирландия). В трети мач от програмата Венелина Поптолева (52 кг) ще се изправи срещу Ема Йокиахо (Финландия), а в шестия двубой от списъка Светлана Каменова (57 кг) ще боксира с Олга Пападату (Гърция).

Последна от нашите момичета на ринга ще се качи Станимира Петрова (54 кг). Тя ще участва във вечерната сесия, която стартира от 18:30 часа. Мачът на световната и трикратна европейска шампионка с Анастасия Ковалчук (Украйна) е насрочен като четвърти в програмата.

Подобни статии

Top