България в трета урна при жребия за евроквалификациите

„Лъвовете“ ще имат малко по-удобни съперници по пътя към Евро 2020

България ще попадне в трета, а не в четвърта урна, при жребия за европейските квалификации, който ще се тегли на 2 декември в Дъблин. Това е шанс за националите ни да се паднат с малко по-удобни съперници в квалификационното група.

Изкачването ни в трета урна стана благодарение не само на доброто ви представяне в Лигата на нациите, но и на някои важни резултати от последния ден в групите на същия турнир.

Българите чакаха помощ най-вече от два мача и я получиха. Сърбите не биваше да губят точки в домакинството си на Литва и те го сториха с категоричното 4:1. Шотландия и Израел пък не биваше да завършат наравно помежду си и „гайдарите“ успяха да спечелят с 3:2.

55-те отбора ще бъдат разделени в десет групи за жребия в Дъблин, като за Европейското ще се класират първите два от всяка група. Отборите, с които България със сигурност ще се размине, са Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Сърбия, Норвегия, Израел, Румъния, Унгария.

В първите две урни при жребия ще са силните отбори на Португалия, Холандия, Англия, Швейцария, Франция, Хърватия, Белгия, Испания, Италия, Германия, Полша, Австрия, Чехия, Дания, Исландия, Русия, Швеция, Украйна, Уелс и Босна и Херцеговина.

Подобни статии

Top